ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΡΕΜΑΣ ΕΚΠΛΗΞΗ

   Καλό Φλεβάρη να έχουμε!


Και μιας και ο μήνας ξεκίνησε με ήλιο και θερμοκρασία άνοιξης, είπα να φτιάξω ένα γλυκό ελαφρύ, δροσερό και χωρίς πολλές πολλές τύψεις 😊
Η συνταγή δεν είναι δική μου. Πριν από καιρό την είδα στο διαδίκτυο, την έγραψα στο χαρτί και δυστυχώς,ξέχασα να σημειώσω το όνομα τής γυναίκας που το έφτιαχνε. Αν την "συναντήσω" ξανά, θα συμπληρώσω με το όνομά της την συνταγή.
Λοιπόν, ξεκινώ!

Θα χρειαστείς:
400 ml χυμό μανταρινιού
45 γραμμάρια κορν φλάουρ
40 * γραμμάρια  ζάχαρη κρυσταλλική
20 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια ινδοκάρυδο (και θα περισσέψει ...)
10 γραμμάρια σκόνη κακάο
50 γραμμάρια κουβερτούρα που θα λιώσεις σε μπαιν μαρί.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:
Κατ' αρχήν, παίρνεις 2 ποτήρια τού νερού** και τα περνάς εσωτερικά με βούτυρο. Θα τα χρησιμοποιήσεις ως φόρμες.Τα αφήνεις στην άκρη...👍
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις τον χυμό μανταρινιού,το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Το βάζεις σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύεις. Μόλις πήξει,προσθέτεις το βούτυρο, ανακατεύεις κι αυτό ήταν!


Γεμίζεις με την κρέμα τα ποτήρια και τα αφήνεις να κρυώσουν.


Μετά από περίπου δύο ώρες, με ένα μαχαίρι ξεκολλάς την κρέμα από τα τοιχώματα, και κόβεις σε φετούλες τού 1 - 1,5 εκατοστού.


Τις φέτες τού ενός ποτηριού,τις περνάς από το ινδοκάρυδο . Τις φέτες τού δεύτερου ποτηριού, τις περνάς περιμετρικά από την λιωμένη κουβερτούρα και μετά από το κακάο. Τόσο απλά!





Κι επειδή δεν ξέρω πώς το λένε το γλυκό, θα τα ονομάσω ρολάκια κρέμας έκπληξη! 😉

*(Αν τα μανταρίνια δεν είναι πολύ γλυκά,θα προσθέσεις 50 ή και 60 γραμμάρια ζάχαρης)
**Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις ποτήρια τύπου "σωλήνα", έτσι ώστε οι φετούλες να έχουν την ίδια διάμετρο. Τα δικά μου ποτήρια έβγαλαν 16 κομμάτια.


Υ. Γ. Η αρχική συνταγή δεν περιελάμβανε την εκδοχή τής σοκολάτας. Είναι δικής μου επινόησης 😁

Καλή επιτυχία!
Μαρία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ...!

ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Diy eco ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ