Diy eco ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Να 'μαι πάλι!

Αυτή τη φορά θα σας δείξω ένα πολύ εύκολο και αποτελεσματικό καθαριστικό για το σπίτι. Καθαρίζει κάθε επιφάνεια από σκόνες, λειτουργεί ως αντιστατικό και μυρίζει υπέροχα!


Θα πρέπει βέβαια να σημειώσω, ότι οι επιφάνειες που το έχω δοκιμάσει είναι:
ξύλο, πλακάκι, πάγκος κουζίνας, ξύλο τικ, φορμάϊκα, αλουμίνιο, ηλεκτρική κουζίνα*  και ψυγείο. Όχι σε τζάμια, όχι σε οθόνες και καθρέφτες, καθώς το έλαιο που περιέχεται στις φλούδες, δεν βοηθάει στον καθαρισμό τους.
Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι: Φλούδες από πορτοκάλι, λευκό ξύδι από σταφύλια,και νερό.



Τίποτε άλλο!
Σ'ένα γυάλινο βάζο τών 600 ml, βάζω φλούδες πορτοκαλιού, αρκετά κοντά η μία με την άλλη, αλλά όχι ασφυκτικά . Συμπληρώνω το λευκό ξύδι και τέλος, προσθέτω 1 εκατοστό νερό.
Κλείνω το βάζο, όχι όμως ερμητικά... Το  αφήνω να παίρνει αέρα. Το τοποθετώ σε μέρος πού να μην το χτυπά ο ήλιος - εγώ απλά το άφησα στον πάγκο τής κουζίνας - για 1  εβδομάδα.


Ανοίγω το βάζο , στραγγίζω το περιεχόμενο και συμπληρώνω με νερό.
Η ακριβής αναλογία που χρησιμοποίησα είναι:
1 Γυάλινο βάζο τών 600 ml
180 γραμ. λευκό ξύδι
50 γραμ. νερό
Φλούδες από 6  μικρά πορτοκάλια.

Μετά το πέρας τής εβδομάδας, και αφού στράγγισα το περιεχόμενο,είχα 230 γραμ. υγρού το οποίο άδειασα σε δοχείο τών 750 ml και πρόσθεσα 460 γραμ. νερό. Ακριβώς το διπλάσιο δηλαδή. Τόσο απλά!






Μπήκα βέβαια και στον πειρασμό,να σχεδιάσω μια ετικέτα ,την οποία τύπωσα στον εκτυπωτή και την προσάρμοσα στο μπουκάλι. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε κι εσείς αν θέλετε!




*Δεν θα το χαρακτήριζα ως δυνατό λιποδιαλυτικό, δεν κάνει δηλαδή για λίπη τα οποία στέγνωσαν πάνω στην κουζίνα, αλλά αν χρησιμοποιηθεί άμεσα, κάνει πολύ καλή δουλειά! Αφήστε δε το άρωμα...!
Σε περίπτωση που έχετε κάποια απορία, μη διστάσετε!
 Αν το δοκιμάσετε, θα χαρώ πολύ να ακούσω την γνώμη σας!
Καλή εβδομάδα!
Μαρία





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ...!

ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ