ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Καλημέρα!

Μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να φτιάξω ένα άλμπουμ παλιών φωτογραφιών,με τα χαρτιά που έβαψα με τα φύλλα και τα λουλούδια. Και ήταν αρκετά! 11 φύλλα,τα οποία μού έδωσαν 22, αφού τα δίπλωσα στη μέση!




Και δίχως να χρονοτριβώ, ξεκινάω να σας λέω τα τι και τα πώς!😊

Ως πρώτο βήμα, δίπλωσα τα χαρτιά στη μέση και με κλωστή ανθεκτική,έκανα το ράψιμο με το χέρι, σε δύο σημεία. Όπως ακριβώς είναι και τα περισσότερα βιβλία. (Η κλωστή είναι από έναν παλιό χαρταετό).





Αμέσως μετά,βρίσκω ένα πολύ όμορφο ύφασμα -μουσελίνα- που,ναι μεν έχει ωραία χρώματα, αλλά δεν είναι και το πλέον κατάλληλο για αυτή τη δουλειά. Έτσι,θα πρέπει να το σταθεροποιήσω με ενίσχυση, όπως και κάνω.


Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, χρειάζεται κι ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι. Έτοιμο και το χαρτόνι!


Κολλάω με το σίδερο την ενίσχυση στο ύφασμα, αφού πρώτα έχω μετρήσει πόσο μού χρειάζεται, έτσι ώστε να καλύπτει και τις δύο πλευρές του χαρτονιού. 
Μετράω το μήκος του χαρτονιού, βρίσκω την μέση του,κι αφήνω 6 χιλιοστά από την δεξιά μεριά και 6 χιλιοστά από την αριστερή πλευρά του κέντρου. Αυτά τα 1,2 εκατοστά, θα είναι και η ράχη τού άλμπουμ.







Με ένα πινέλο, περνάω την μια επιφάνεια τού χαρτονιού,με κόλλα για ξύλο. Κολλάω την μια πλευρά,και επαναλαμβάνω και στην άλλη πλευρά. Αφήνω όσο χρόνο χρειάζεται για να στεγνώσει καλά η κόλλα.



Αφήνω περιθώριο ενός εκατοστού περιμετρικά,και κόβω όσο περισσεύει,με το ψαλίδι. 





Μετά, ανοίγω την αγαπημένη μου ραπτομηχανούλα, και ξεκινώ να γαζώνω, χρησιμοποιώντας το γαζί ζικ-ζακ, στην πυκνή ρύθμιση. Το γαζώνω γύρω γύρω. Και το επαναλαμβάνω άλλη μια φορά.



Σειρά έχει τώρα,η προσαρμογή τών χαρτιών,στο εξώφυλλο!
Βάζω κόλλα στην εσωτερική ράχη τού άλμπουμ συν ένα εκατοστό αριστερά και δεξιά. Προσαρμόζω τις ραμμένες σελίδες,και πιέζω για λίγο, μέχρι να το τοποθετήσω στην πρέσα.





Εδώ το αφήνω για περίπου 3 ώρες, έτσι ώστε να κολλήσει καλά.


Το επόμενο βήμα είναι να βρω τον τρόπο που θα κουμπώνει το άλμπουμ....
ΙΔΕΑ! Βρίσκω ένα κομμάτι από δέρμα σε χρώμα καφέ,το κόβω σε τριγωνικό σχήμα, παίρνω κι ένα λάστιχο από παλιό μπουφάν,βάζω λίγη κόλλα για να το σταθεροποιήσω, έτσι ώστε να μπορώ να το γαζώσω ... (Ξεκίνησα με ίσιο γαζί αλλά τελικά μου άρεσε περισσότερο το ζικ ζακ).


Κι έτοιμο το πίσω μέρος τού κουμπώματος!


Σειρά έχει τώρα,το εμπρός κούμπωμα. Κι επειδή πολλές φορές,τα εύκολα τα κάνω δύσκολα...

Βρίσκω ένα πολύ όμορφο ξύλινο μεγάλο κουμπί,που χρόνια τώρα περιμένει να βρει την θέση που του αξίζει...!
Αλλά πώς θα περνάει το λάστιχο;
Λοιπόν.
Βρίσκω κάποιες παλιές ξύλινες χάντρες που είχα χρόνια ξεχασμένες,σε ένα συρτάρι.
Χρησιμοποιώ τις δύο για "υποστήριξη" και τις άλλες 4 για διακόσμηση.
Βάζω τα μεγάλα μέσα. (βλ.drill)



Ανοίγω μια τρύπα στο εμπρός εξώφυλλο, περνάω την μια χάντρα από μπροστά,και την σταθεροποιώ με λίγη κόλλα. Την δεύτερη χάντρα,την βάζω στην ακριβώς από πίσω θέση,με λίγη κόλλα επίσης. Κάνω κάποιες βελονιές με το χέρι, ξαναβάζω κόλλα στιγμής και πιέζω για 4-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να κολλήσουν οι δύο χάντρες.





Κολλάω πάνω στο κουμπί, τις χάντρες τις διακοσμητικές,και όλο μαζί,πάνω στην εξωτερική χάντρα. Έτσι, σε αυτό ακριβώς το σημείο-την εξωτερική χάντρα δηλ.-θα πιάνει το λάστιχο.




Και αφού τελείωσε το πρακτικό κομμάτι, θα προχωρήσω στο διακοσμητικό!

  
Αλλά αυτό θα το δούμε σε λίγες μέρες... 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Καλή συνέχεια στη μέρα σας!
Μαρία

Σημ. Αν υπάρχει κάποια απορία,με χαρά θα σάς απαντήσω!😊



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ...!

ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Diy eco ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ