ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ...!

 Από το πρωί σήμερα, προσπαθούσα να κάνω διάφορα πράγματα μα όλα πήγαιναν στραβά. Ακόμη και τα πιο απλά, πήγαιναν λάθος. Δεν "έπιαναν" τα χέρια μου ΤΙΠΟΤΑ. Μέχρι που ήρθε το βραδάκι και λύθηκαν τα χέρια μου. Ξεμπλόκαρε το μυαλό μου κι έφτιαξα κάτι κριτσίνια....! Υ-πέ-ρο-χα! Γράψε τη συνταγή και δοκίμασέ τα! Θα με θυμηθείς!




Βάζεις στο μούλτι
90 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο ( είναι περίπου δύο χούφτες)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά ή ένα μεγάλο
1 κουταλιά τής σούπας άνηθο
και τα ψιλοκόβεις .
Προσθέτεις
60 γραμμάρια τυρί κρέμα
30 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι τού γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλιά τής σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο σπόρο σε σκόνη
 Τα ανακατεύεις με ένα κουτάλι και τέλος προσθέτεις 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ομογενοποιείς με το χέρι και η ζύμη που προκύπτει είναι μαλακή και κολλάει στα χέρια. Χρειάστηκε μόνο μία φορά να βρέξω το χέρι μου για να τη ζυμώσω.



Κόβεις μπαλάκια τών 30 γραμμαρίων και τα πλάθεις στο σχήμα τών κριτσινιών. Βοηθάει να βάζεις λίγο ελαιόλαδο στα χέρια σου, όσο τούς δίνεις σχήμα. Τα στρώνεις σε ταψί με λαδόκολλα κι αν θέλεις αλατίζεις εξωτερικά. Βγαίνουν περίπου 13 κομμάτια.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά.
Τα τρως άμεσα😁


😁






Καλή επιτυχία σε όποιον δοκιμάσει την συνταγή 😊
Μαρία

Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Αν και η δόση δεν βγάζει πολλά κομμάτια, εξαφανίστηκαν! Σκέψου μόνο ότι δεν έχει ούτε πολύ λάδι,ούτε αλλά λιπαρά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Diy eco ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ