Αναρτήσεις

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ

Εικόνα
*Chiffon **Παρασόλι ***Μωβεΐνη ****Μαντήλι *Chiffon: φτηνό πράγμα, παλιόχαρτο, κουρέλι **Παρασόλι : παράφραση τής Γαλλικής λέξης pare-soleil: ομπρέλα για τον ήλιο. ***Μωβεΐνη : η πρώτη συνθετική βαφή ανιλήνης, που ανακαλύφθηκε το 1856 και εγκαινίασε την μαζική παραγωγή τού μωβ. (Πηγή www.tovima.gr) ****Η αυθόρμητη αντίδρασή της, οδήγησε στην κατοπινή ανακάλυψη τών χειρουργικών μασκών, και εν γένει όλων τών μασκών, που χρησιμοποιούνται για την αποφυγή εισπνοής χημικών βλαβερών ουσιών,ή την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. 😁😁😁  Το κείμενο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία μου, κατοχυρωμένη με ©, όπως επίσης και οι φωτογραφίες, εκτός από μια η οποία είναι ελεύθερη πνευματικών δικαιωμάτων. Όσο περισσότερο τα πράγματα θα δυσκολεύουν, εγώ θα καταφεύγω σε ιστορίες παρα-νόησης😂 Μαρία                    

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ...!

Εικόνα
 Από το πρωί σήμερα, προσπαθούσα να κάνω διάφορα πράγματα μα όλα πήγαιναν στραβά. Ακόμη και τα πιο απλά, πήγαιναν λάθος. Δεν "έπιαναν" τα χέρια μου ΤΙΠΟΤΑ. Μέχρι που ήρθε το βραδάκι και λύθηκαν τα χέρια μου. Ξεμπλόκαρε το μυαλό μου κι έφτιαξα κάτι κριτσίνια....! Υ-πέ-ρο-χα! Γράψε τη συνταγή και δοκίμασέ τα! Θα με θυμηθείς! Βάζεις στο μούλτι 90 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο ( είναι περίπου δύο χούφτες) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά ή ένα μεγάλο 1 κουταλιά τής σούπας άνηθο και τα ψιλοκόβεις . Προσθέτεις 60 γραμμάρια τυρί κρέμα 30 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλάκι τού γλυκού ελαιόλαδο 1 κουταλιά τής σούπας χυμό λεμονιού Αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο σπόρο σε σκόνη  Τα ανακατεύεις με ένα κουτάλι και τέλος προσθέτεις 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ομογενοποιείς με το χέρι και η ζύμη που προκύπτει είναι μαλακή και κολλάει στα χέρια. Χρειάστηκε μόνο μία φορά να βρέξω το χέρι μου για να τη ζυμώσω. Κόβεις μπαλάκια τών 30 γραμμαρίων και τα πλά

MUFFIN ALÀ ME

Εικόνα
Όχι,δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα! Αλλά...να... θέλησα να εκμεταλλευτώ το κοτόπουλο που περίσσεψε από χθες. Λίγο ο ήλιος που φτιάχνει την διάθεση, λίγο η ανάγκη για δημιουργία, κάτι η αγάπη για το φαγητό κι έτοιμη η συνταγή! Muffin alà Me😊 Τα υλικά είναι: 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 130 γραμμάρια κοτόπουλο μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο 30 γραμμάρια γάλα 1 αυγό μέτριο 20 γραμμάρια βούτυρο 1 φακελάκι ξηρής μαγιάς 1 κουταλάκι τού γλυκού αλάτι Μία πρέζα ζάχαρη 120 γραμμάρια νερό Λίγο ηλιέλαιο για το άλειμμα τής φόρμας Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα τής ζύμης Λίγη φέτα κι ελιές για επικάλυψη. Η διαδικασία είναι πολύ απλή Το πρώτο βήμα είναι να θερμάνεις όλα  τα υλικά για να είναι χλιαρά. Το γάλα μαζί με το αυγό, το βούτυρο μαζί με το αλάτι και το κοτόπουλο. Στον κάδο τού μίξερ βάζεις το αλεύρι,την μαγιά,την ζάχαρη,το γάλα, το αυγό και το νερό. Αναμειγνύεις με το γάντζο. Μετά προσθέτεις το βούτυρο με το αλάτι και τέλος το κοτόπουλο. Όταν όλα τα υλικ

Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ

Εικόνα
       Ε ναι λοιπόν! Τελείωσε το σπιτάκι μου! Λεπτομέρεια από το ταχυδρομικό κουτί και τον φάκελο που είναι σφραγισμένος με πραγματικό βουλοκέρι. Οι γαλότσες είναι φτιαγμένες από συνθετικό πηλό. Λεπτομέρεια από τα εργαλεία, βαριοπούλα και σκεπάρνι. Παντελόνι από συνθετικό πηλό. Ο κύριος τού σπιτιού, θα φτιάξει τα κάγκελα τού μπαλκονιού τις επόμενες ημέρες, αφού συγκεντρώσει όλα τα ξύλα 😊 "Φτάνει για σήμερα τόσα ξύλα, αύριο πάλι" Αυτοσχέδια σκούπα και φαράσι . Πρώτο πλάνο το τσεκούρι 😁 Σε λίγο καιρό, τα χελιδόνια θα γεμίσουν και πάλι την φωλιά 😊 "Να θυμηθώ να στερεώσω καλά την σκάλα, γιατί αύριο πρέπει να ανέβω στη σκεπή να καθαρίσω τα λούκια"😉 Νομίζω πως είναι το καλύτερο απ' όσα έχω φτιάξει ως τώρα. Όμως, ας πάρω τα πράγματα από την αρχή... Θυμάμαι ότι μού άρεσαν οι μινιατούρες από παλιά. Πάντα είχα στο νου μου να φτιάξω μία. Όπως κι έγινε. Μα δεν έμεινα στη μία. Έφτιαξα αρκετές, μα το