Τι σού είναι η Άνοιξη!

Τι σού είναι η Άνοιξη λοιπόν! Σού φτιάχνει τη διάθεση, σε ξυπνάει, σε βάζει σε εγρήγορση, σε κάνει αισιόδοξο κι ονειροπόλο!



Έπεσα κι εγώ στην απόχη της και μετά από αρκετά χρόνια, έπιασα να ξαναφτιάξω γλυκό τού κουταλιού τριαντάφυλλο. Ήταν το αγαπημένο τής γιαγιάς μου και το έφτιαχνε κάθε χρόνο. Και μιας και τα τριαντάφυλλά μας είναι ολάνθιστα, ξεκίνησα!
Δες πώς το έφτιαξα!
Πριν ξεκινήσω, να σού πω ότι στον κήπο μας έχουμε εκατόφυλλα σε χρώμα φουξ σκούρο που θεωρούνται τα πλέον κατάλληλα για γλυκό. Και εννοείται ότι δεν είναι ψεκασμένα!
Μάζεψα λοιπόν περίπου 14 τριαντάφυλλα, έκοψα τα πέταλα στη βάση τους και τα έβαλα σε ένα ταψί με νερό, έτσι ώστε τα ζουζούνια που υπάρχουν, να "δραπετεύσουν".



 Και όχι, δεν τα σκοτώνω, τα βγάζω πάλι στην αυλή με ένα χαρτάκι. Έχω κι εγώ τα κολλήματά μου, ουδείς τέλειος 😁
Αφού λοιπόν μετανάστευσαν τα ζουζούνια, ξέπλυνα με τρεχούμενο νερό τα πέταλα, και τα έβαλα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
Τα πέταλα πριν τα βάλω στο νερό, τα ζύγισα. Ήταν 300 γραμμάρια.
Κατόπιν τα έβαλα σε ένα μπολ κι έριξα 170 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική.Τα πίεσα με τα χέρια έτσι ώστε η ζάχαρη να πάει παντού και να τα μαράνει.




Έβαλα το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη,στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.



Μετά το πέρας τής ώρας, έβαλα σε μια πλατιά κατσαρόλα τα πέταλα, πρόσθεσα 500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική και 1 λίτρο νερό. Έριξα τον χυμό μισού λεμονιού και μισή φλούδα από το λεμόνι μέσα στην κατσαρόλα και ξεκίνησα το βράσιμο. Σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας περιστασιακά με ξύλινη κουτάλα. Η διαδικασία κράτησε περίπου 1 ώρα.  Το ονειρεμένο γλυκό είναι έτοιμο και η ευωδιά του έχει πλημμυρίσει όλο το σπίτι! Κοπιάστε!






Για να είμαι πιο ακριβής συνοψίζω:
300 γραμμάρια ροδοπέταλα
670 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα από μισό λεμόνι

Πλένεις τα ροδοπέταλα
Τα βάζεις σε μπολ με 170 γραμμάρια ζάχαρη
Τα πιέζεις να μαλακώσουν και τα βάζεις στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες
Μετά, στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζάχαρη, το νερό  τον χυμό και την φλούδα τού λεμονιού
Βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα
Αποθηκεύεις σε βάζο
Η ποσότητα που χρησιμοποίησα γέμισε ένα βάζο 600ml

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ...!

ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Diy eco ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ