Μεταποιήσεων συνέχεια...

 


...ή αλλιώς, πώς να αξιοποιήσεις δύο παλιές και κιτρινισμένες μαξιλαροθήκες😉

Έπρεπε να τη φτιάξω εδώ και καιρό...

Μια τσάντα υφασμάτινη για το ψωμί! Γιατί δεν αντέχω άλλη πλαστική σακούλα στη ζωή μου, φτάνει!

Και πάλι ξεκίνησα με το τι είδους ύφασμα είχα... Άνοιξα λοιπόν το μπαούλο με τα υφάσματα κι άρχισα να ψάχνω... Κάνε το τώρα εικόνα...! Τα υφάσματα τα υποψήφια να πετάγονται αριστερά και τα ακατάλληλα να πετάγονται δεξιά! Ώσπου, το βρήκα!

Δύο πολύ παλιές μαξιλαροθήκες, σε εκρού βαμβακερό ύφασμα, το οποίο από την πολυκαιρία είχε κιτρινήσει... Και τι καλύτερο από βαμβακερό για τη συγκεκριμένη χρήση; 

Μάζεψα γρήγορα γρήγορα τα υφάσματα που είχα κρίνει ως ακατάλληλα κι έπιασα δουλειά!

Κατ' αρχάς έπρεπε να βρω το κείμενο που θα κεντούσα στην μπροστινή πλευρά...

Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα κι έτσι, αφού το ζωγράφισα το κέντησα στο κομμάτι τής μπροστινής πλευράς, προσθέτοντας το κάτι τι😉 κι αναφέρομαι στο διαφορετικό χρώμα που έχει η κάθε σειρά, πάντα όμως συγγενικής απόχρωσης.

Για την τσάντα χρειάστηκα βαμβακερό ύφασμα

2 κομμάτια 39×41 εκατοστά για τις δύο πλευρές

2 κομμάτια 16×40 εκατοστά για τα χερούλια

1 κομμάτι 25×35 για το εσωτερικό κομμάτι που θα σκεπάζει το ψωμί.

Αφού έκοψα όλα τα κομμάτια, κι αφού τελείωσα το κέντημα, τα έπλυνα σε υψηλή θερμοκρασία για να βεβαιωθώ για το τελικό χρώμα, μιας και είχα την απορία για το αν θα έφευγε το κιτρίνισμα...δεν έφυγε τελικά, ευτυχώς!

Αφού έκοψα στις συγκεκριμένες διαστάσεις το ύφασμα, ένωσα τα δύο κυρίως κομμάτια, στην πλευρά τών 39 εκατοστών, με ραφή στο μισό εκατοστό και ζικ ζακ γαζί. (φωτ.1,2)



Έκανα γαζί στις δύο μεγάλες πλευρές τών χερουλιών, διπλώνοντας δύο φορές το ύφασμα.(φωτ.3)

Άπλωσα το εμπρός και πίσω τής τσάντας, με την διάσταση των 39 εκατοστών μπροστά μου. Μέτρησα από την αριστερή άκρη τής μπροστινής πλευράς 2 εκατοστά και καρφίτσωσα τη μία μικρή πλευρά τού ενός χερουλιού.Επανάλαβα το ίδιο για την δεξιά πλευρά τής μπροστινής πλευράς, για το δεύτερο χερούλι. (φωτ.3)

Επέστρεψα στο πρώτο χερούλι και καρφίτσωσα την δεύτερη μικρή πλευρά του στην κάτω πλευρά - το πίσω μέρος τής τσάντας - στα δύο εκατοστά από την άκρη. Επανάλαβα το ίδιο και για το δεύτερο χερούλι. (φωτ.4)

Έραψα τα χερούλια στις θέσεις τους πάνω και κάτω, κλείνοντας και με ζικ ζακ γαζί. (φωτ.5)

Στο κομμάτι 25×35 έκανα γαζί στις τρεις πλευρές, διπλώνοντας το ύφασμα δύο φορές. Με βοήθησε το να σιδερώσω τις τρεις πλευρές προς τα μέσα.(φωτ.7,8,9)



Έχοντας γυρισμένη την τσάντα έτσι ώστε να βλέπω την ανάποδη τής μπροστινής πλευράς, πήρα στα χέρια μου το κομμάτι 25×35 και το τοποθέτησα βλέποντας την καλή του πλευρά, και το γάζωσα σχεδόν ανάμεσα στα δύο χερούλια. Έκλεισα επίσης με ζικ ζακ γαζί.(φωτ.10,11,12,13,14)





Γύρισα από την καλή πλευρά την τσάντα, βλέποντας την μπροστινή όψη της κι έβαλα καρφίτσες κάτω ακριβώς από τα χερούλια κι έκανα ένα εξώγαζο, σύριζα με το τελείωμα τού υφάσματος.Το ίδιο έκανα και για την πίσω όψη τής τσάντας.(φωτ.15,16,17,18)




Έχοντας την τσάντα από την καλή πλευρά μπροστά μου, έκανα δύο γαζιά στα πλαϊνά της τσάντας, αριστερά και δεξιά, στα 7 χιλιοστά περίπου.(φωτ.19,20)


Γύρισα την τσάντα από την ανάποδη (φωτ.21) κι έκανα ξανά γαζιά στα πλαϊνά στο 1 εκατοστό περίπου, σύριζα με την αρχή τών χερουλιών.(φωτ.22,23)



Έχοντας γυρισμένη την τσάντα από την ανάποδη, δίπλωσα τα πλαϊνά προς τα μέσα έτσι όπως φαίνεται στην φωτογραφία 24, κι έβαλα καρφίτσες στο πάνω μέρος, αλλά και στο κάτω μέρος, προσέχοντας να είναι ίσα τα τμήματα που διπλώθηκαν, όσο ήταν στην επάνω πλευρά, τόσο ήταν και κάτω.(φωτ.24,25)


Έκανα ένα γαζί στο κάτω μέρος, απ'άκρη σ'άκρη, στο ένα εκατοστό.(φωτ.26)

Γύρισα την τσάντα από την καλή πλευρά, κι έκανα ένα διακοσμητικό γαζί στην κάτω πλευρά.(φωτ.29)

Έκανα το ίδιο διακοσμητικό γαζί και στο πάνω μέρος τών χερουλιών.(φωτ.30)

Τέλος την σιδέρωσα κι αυτό ήταν! Η τσάντα ετοιμάστηκε! 

Έκανα και την καθιερωμένη δοκιμή και πρέπει να σού πω ότι είναι τέλεια!

 Το εσωτερικό κομμάτι υφάσματος καλύπτει τα ψωμιά - η δοκιμή μου περιελάμβανε δύο ψωμιά - και κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι πολύ όμορφη!



Και φυσικά αν θέλεις μπορείς κι εσύ να χρησιμοποιήσεις το κείμενο για προσωπική χρήση και όχι για εμπορικούς σκοπούς.

Θα χαρώ να ακούσω την γνώμη σας 😊


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ...!

Ένας κορμός, μα τι ΚΟΡΜΟΣ!

ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ