Με το ένα, με το δύο, με το τρία...

 


...και το παλιό καρό τραπεζομάντηλο, μεταμορφώθηκε σε μια τσάντα με πολύ γλυκό περιεχόμενο!

Μια πολύ όμορφη ιδέα για δώρο ή απλά, μια πρακτική τσάντα για τη μεταφορά τού γλυκού, σε περίπτωση πικ νικ! Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, η τσάντα είναι για μια ταρτιέρα διαμέτρου 27 εκατοστών ή για τετράγωνο ταψί 24×24

Εύκολη κατασκευή και δεν καθυστερώ άλλο! 

Θα χρειαστείς:

Ύφασμα τής αρεσκείας σου, σταθερό.

2 κομμάτια 40×80 εκατοστά για το σώμα τής τσάντας

4 κομμάτια 7×41 εκατοστά για τα χερούλια

2 κομμάτια ενίσχυσης 7×41 εκατοστά

Επένδυση υαλοβάμβακα ή οποιαδήποτε άλλη επένδυση* 40×80 εκατοστά /1 κομμάτι


*Θα μπορούσε να είναι ακόμη και διπλό κομμάτι από το κυρίως ύφασμα. Ο λόγος που χρειάζεται η επένδυση είναι καθαρά και μόνο για θερμομόνωση. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποίησα ένα κομμάτι λεπτό συνθετικό γουνάκι.



1) Πρώτα απ'όλα, σιδερώνω την ενίσχυση στα 2 κομμάτια 7×41 (φωτ.3)


2) Τα τοποθετώ ανά δύο, καλή με καλή πλευρά -ένα με ενίσχυση, ένα χωρίς- και γαζώνω τις δύο πλαϊνές ραφές τών 41 εκατοστών στο 1 εκατοστό. (φωτ.4)

3) Τα γυρίζω από την καλή πλευρά και τα σιδερώνω. (φωτ.5)

4) Στρώνω στον πάγκο πρώτα την επένδυση με την μικρή πλευρά μπροστά μου.

5) Από πάνω, στρώνω το ένα κομμάτι τού κυρίως υφάσματος βλέποντας την καλή πλευρά και τέλος από πάνω το δεύτερο κομμάτι κυρίως υφάσματος βλέποντας την ανάποδη πλευρά. (φωτ.5)

6) Βάζω καρφίτσες στις 2 μεγάλες πλευρές για να το σταθεροποιήσω. (φωτ.7)

Εγώ εδώ έβαλα καρφίτσες και στη μικρή πλευρά για να ισιώσω τα κομμάτια και να κόψω ότι περισσεύει 😁

7) Κάνω γαζί στις πλευρές που έχω βάλει καρφίτσες, στο ένα εκατοστό.

8) Από την αριστερή ραφή, μετρώ 7 εκατοστά προς τα δεξιά, προς την μέση τού υφάσματος και βάζω καρφίτσα, σημαδεύοντας τη μία θέση τού ενός χερουλιού. Επαναλαμβάνω το ίδιο από την δεξιά ραφή. (φωτ.8,9)

9) Τοποθετώ τις άκρες από το πρώτο χερούλι, στα σημεία όπου έβαλα τις καρφίτσες, και το υπόλοιπο χερούλι ανάμεσα στα υφάσματα. Τα ίδια βήματα ακολουθώ και για την άλλη μικρή πλευρά. (φωτ.9)

10) Κλείνω με γαζί όλη την μία μικρή πλευρά, μαζί με το χερούλι.

11) Κλείνω με γαζί την δεύτερη μικρή πλευρά, αφήνοντας άραφτο το κομμάτι ανάμεσα στις δύο άκρες τού άλλου χερουλιού. (φωτ.10)

12) Κόβω τα κομμάτια τών γωνιών (φωτ.11)

13)Γυρίζω την τσάντα από την καλή πλευρά, από το άνοιγμα που έχω αφήσει.

14) Στρώνω καλά τις γωνίες και τις πλευρές και σιδερώνω την τσάντα

15) Ράβω στο χέρι με κρυφοβελονιά ή αλλιώς αόρατη βελονιά το άνοιγμα που είχα αφήσει ( φωτ.12,13)


16) Απλώνω στον πάγκο μου όλη την τσάντα -ανοιχτή- με την μεγάλη πλευρά μπροστά μου

17) Πιάνω την μία πλευρά και την διπλώνω έτσι ώστε να φτάσει μέχρι τη μέση τής μεγάλης πλευράς. (φωτ.14)

18) Κάνω το ίδιο και για την δεύτερη πλευρά (φωτ.15)

19) Γαζώνω τις τέσσερις πλαϊνές πλευρές που μόλις δίπλωσα προς το κέντρο, στα 2 χιλιοστά (φωτ.16)


Έτοιμη η τσάντα με το γλυκό περιεχόμενο! 



Το οποίο περιεχόμενο...δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά!

Έτσι λοιπόν έφτιαξα και το γλυκό! Κι αν θέλεις την συνταγή δες στο άλλο μου μπλογκ με συνταγές Εδώ



Καλή επιτυχία και καλή όρεξη 😉

Υ.Γ Είμαι εδώ αν χρειαστείς οποιαδήποτε διευκρίνιση 😊






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ...!

Ένας κορμός, μα τι ΚΟΡΜΟΣ!

ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ