Μ' έναν σμπάρο δύο μπισκότα 🤭

 Σάββατο σήμερα. Φθινοπωρινό! Απ' αυτά που μ' αρέσουν! Μπήκα λοιπόν στη κουζίνα μου κι έφτιαξα για δεύτερη φορά αυτά τα ομολογουμένως όμορφα μπισκότα! Η αρχική ιδέα για το animal print ανήκει στην  Simona Callas

Ο τρόπος που τα έχει φτιάξει είναι ακριβώς αυτός που χρησιμοποίησα κι εγώ. Την συνταγή λίγο την άλλαξα, όπως επίσης "αυθαιρέτησα" κι έφτιαξα το δεύτερο σχέδιο τών μπισκότων, αυτά με το "εφέ μαρμάρου". Προς χάριν τής οικιακής οικονομίας!


Και για να γίνω κατανοητή ξεκινώ.


Τα υλικά για περίπου 25 μπισκότα είναι: 


125 βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου

75 γραμ. ζάχαρη άχνη

1 κρόκο αυγού

300 γραμ. αλεύρι μαλακό

20 γραμ. κακάο σκόνη

1/2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

Λίγη βανίλια



Παρασκευή μπισκότων "leopard"

 Στον κάδο τού μίξερ βάζεις το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάς ως να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτεις τον κρόκο,  τη βανίλια κι ανακατεύεις.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.

Το μείγμα που χτυπήθηκε στο μίξερ, ζυγίζει 200-205 γραμ.

Παίρνεις το 1/3 τού μείγματος, περίπου 70 γραμ. και προσθέτεις 10 γραμ. κακάο. Ανακατεύεις ως να ομογενοποιηθούν. 



Από το μείγμα που προκύπτει, παίρνεις τα 2/3, 50 γραμ. περίπου και προσθέτεις άλλα 10 γραμ. κακάο.  Ανακατεύεις. 



Τώρα έχεις, ένα μπολ με μείγμα βουτύρου - άχνης λευκό, ένα μπολ με μείγμα βουτύρου καφέ ανοιχτό κι ένα μπολ με μείγμα βουτύρου καφέ σκούρο.



Σε κάθε ένα από τα μπολ, θα προσθέσεις το μείγμα αλευριού. 

Στο πρώτο μείγμα, το λευκό, θα βάλεις 150 γραμ. αλεύρι

Στο δεύτερο μείγμα, το καφέ ανοιχτό θα βάλεις 60 γραμ. αλεύρι

Στο τρίτο μείγμα, το καφέ σκούρο, θα βάλεις το υπόλοιπο αλεύρι, 90 γραμ.



Στο δεύτερο και τρίτο μείγμα, πρόσθεσε 3-5 κουτ. γλ. γάλα για να σε βοηθήσει στο πλάσιμο.

Αφού ετοιμαστεί η ζύμη, αφήνεις στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.




Σχηματισμός

Η ζύμη χρώματος καφέ σκούρο, θα ανοιχτεί σε παραλληλόγραμμο σχήμα πάχους περίπου 5 χιλ.

Η ζύμη χρώματος καφέ ανοιχτό, θα γίνει μπαστουνάκι για να μπει πάνω στο παραλληλόγραμμο.




Η καφέ σκούρη ζύμη, τυλίγει ουσιαστικά το μπαστουνάκι, ενώ δεν είναι απαραίτητο να "κλείσει". Το κόβεις σε "φέτες" πάχους περίπου 5 χιλ.



Σε μια λαδόκολλα, τοποθετείς την λευκή ζύμη και ανοίγεις  ένα φύλλο. 




Τοποθετείς επάνω του τις φετούλες και πατάς με τον πλάστη έτσι ώστε να ενωθούν. Διάσπαρτα, βάζεις και μικρά κομματάκια τής καφέ ζύμης και... voilà!






Κόβεις με τη βοήθεια ενός κουπάτ ή ποτηριού, βάζεις σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνεις στους 175ο C για περίπου 20 λεπτά.



Αν θέλεις, σε ένα μπολ βάζεις ελάχιστο νερό και μια κουταλιά τής σούπας ζάχαρη κρυσταλλική και αλείφεις την επιφάνεια τών μπισκότων.



Παρασκευή marble

Ο παραπάνω τρόπος, φαινομενικά έχει ένα μειονέκτημα. Περισσεύει πολλή ζύμη. Οπότε, ανακατεύεις ότι έχει απομείνει ( λευκή και καφέ ζύμη), ανοίγεις ένα φύλλο παραλληλόγραμμο και κόβεις τα μπισκότα σε τετράγωνο σχήμα. Έτσι, δεν περισσεύει καθόλου ζύμη και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο! Μπισκότα με εφέ μαρμάρου 😊











Και τώρα πες μου, δεν άξιζε τον κόπο; Δεν είναι πολύ όμορφα;


Τα μπισκότα δεν είναι πολύ γλυκά. Άλλωστε σε κάθε μπισκότο αντιστοιχούν 3 γραμ. ζάχαρης 👍

Δεν είναι ούτε πολύ μαλακά για να θρυμματίζονται, ούτε πολύ σκληρά 😉

Τα σημεία που είναι λευκά, εχουν έντονη τη γεύση τού βουτύρου, ενώ τα καφέ, έντονη τη γεύση τού κακάο! Μ' έναν σμπάρο "δύο μπισκότα" λοιπόν!


Αν θέλεις διευκρινίσεις, μη διστάσεις 😊
Καλό Σαββατοκύριακο 🌹

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ...!

ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Diy eco ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ