Ένας κορμός, μα τι ΚΟΡΜΟΣ!

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια τού συζύγου μου. Λέων! Γενναιόδωρος, τολμηρός, δυνατός, προστατευτικός κι ενθουσιώδης!
Δεν θα μπορούσα επομένως να φτιάξω κάτι λιγότερο από ένα γλυκό, που θα ήταν ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ!
Με πολλή σοκολάτα, παγωτό, μπισκότα, πάλι σοκολάτα...και πολλή δουλειά!
Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε χρόνος αρκετός,αν σκεφτείς ότι ξεκίνησα χθες να φτιάξω πρώτα το παγωτό κακάο, έτσι ώστε να προλάβει να παγώσει. Και για να μην μακρυγορώ, ξεκινώ να γράφω τα υλικά πρώτα για το παγωτό και στη συνέχεια για τον κορμό.






Παγωτό κακάο

400 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
200ml φρέσκο γάλα 
4 κουτ. τής σούπας σκόνη κακάο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτ. τής σούπας Μερέντα


Ανακατεύεις την σκόνη κακάο με το φρέσκο γάλα.
Ανακατεύεις το ζαχαρούχο γάλα με την Μερέντα.
Χτυπάς στο μίξερ την κρέμα γάλακτος ως να γίνει σαντιγί, χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις πρώτα το γάλα με το κακάο κι όταν ενσωματωθεί, προσθέτεις το ζαχαρούχο με την Μερέντα. Χτυπάς για λίγο μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά κι αυτό είναι! Έτοιμο για κατάψυξη!




Και προχωράμε στον κορμό, ο οποίος σε ενημερώνω ότι αποτελεί θερμιδική βόμβα 😁 και απαιτεί χρόνο!

Κορμός
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
(Πάντα χρησιμοποιώ Παπαδοπούλου ολικής άλεσης)
225 γραμ. φρέσκο βούτυρο
1 αυγό
100 γραμ. σκόνη κακάο
200ml γάλα εβαπορέ 
50 ml νερό που θα βάλω μέσα στο εβαπορέ
200 γραμ. ζάχαρη
15 ml λικέρ ( εγώ έβαλα λικέρ ροδιού)
2 κουτ. τής σούπας μέλι


Επικάλυψη γκανάζ τού κορμού
200ml κρέμα γάλακτος
200 γραμ. κουβερτούρα
(Εγώ επέλεξα ΙΟΝ 70%)
1 κουτί. τής σούπας μέλι

Σε ένα κατσαρολάκια βάζεις όλα τα υλικά για τον κορμό, εκτός από τα μπισκότα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύεις μέχρι να λιώσει το βούτυρο, να ενωθούν όλα τα υλικά και να παστεριωθεί το αυγό. Το κατεβάζεις από την φωτιά, το αδειάζεις σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην πιάσει κρούστα.





 Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, σπας τα μπισκότα και τα ενσωματώνεις στο μείγμα.




Το βάζεις στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα έτσι ώστε να τού δώσεις χρόνο να σφίξει.
Μετά την 1 ώρα, το βγάζεις. Τυλίγεις 2 μπουκάλια από χυμό, με μεμβράνη.


Σε ένα φύλλο λαδόκολλα, απλώνεις περίπου τα 2/3 τού μείγματος, τοποθετείς το ένα μπουκάλι πάνω του...




...και το τυλίγεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί κενό για να μπει το παγωτό.





Το μείγμα μπισκότων - σοκολάτας όπως φαίνεται στη φωτογραφία, βρίσκεται περιμετρικά τού μπουκαλιού εκτός από το πάνω μέρος.
Το υπόλοιπο 1/3 τού μείγματος, το τοποθετείς με το ίδιο τρόπο στο δεύτερο μπουκάλι αλλά όχι σε όλο το μήκος του. Αν προσέξεις στη φωτογραφία, το δεύτερο μπουκάλι έχει "λαιμό". Το μείγμα απλώνεται κυρίως γύρω από τον λαιμό.



 Τυλίγεις τα μπουκάλια με την λαδόκολλα και τα βάζεις στην κατάψυξη για να παγώσουν καλά.
Συμβουλή: Γέμισε τα μπουκάλια με νερό για να μην χάσουν το σχήμα τους ❣️

Μετά από περίπου 3 - 4 ώρες, βγάζεις τον κορμό ο οποίος έχει πάρει κυλινδρικό σχήμα, και γεμίζεις το κενό του με παγωτό.



Το ίδιο επαναλαμβάνεις και για τα δύο κομμάτια. Το μικρότερο (αυτό που έγινε με το μπουκάλι που είχε λαιμό) το προσαρμόζεις στο πλάι τού μεγαλύτερου.


Ξαναβάζεις στην κατάψυξη ως την επόμενη μέρα 😉


Την επόμενη μέρα και αφού έχουν παγώσει καλά και το παγωτό και ο κορμός, είναι η ώρα τού στολίσματος 😊

Σε μπαιν μαρί, λιώνεις την κουβερτούρα και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος με το μέλι.
Αφήνεις στην άκρη για να κρυώσει λίγο. Σε ένα ταψί κουζίνας, μεγαλύτερο από αυτό που φιλοξενεί τον κορμό, ρίχνεις μερικά παγάκια και παγωμένο νερό. Βάζεις μέσα το ταψί με τον κορμό, τον οποίο έχεις αναποδογυρίσει, έτσι ώστε το παγωτό να βρίσκεται από κάτω.
Κόβεις τις άκρες του, για να τού δώσεις το σχήμα που αρμόζει στο όνομά του! ΚΟΡΜΟΣ!
Απλώνεις σε όλη την επιφάνεια την γκανάζ, και με ένα πλατύ μαχαίρι, χαράζεις την επιφάνεια για να δημιουργήσεις τα νερά τού ξύλου. Ξαναβάζεις στην κατάψυξη για 1 - 2 ώρες. 


Για το τέλος και πριν το κόψεις, αν θέλεις προσθέτεις μερικά φυλλαράκια 🙃



Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε! Χαλάλι του! Να είναι γερός, δυνατός και τολμηρός! Να μην αλλάξει τίποτα δηλαδή!😍😍😍



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ...!

ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Diy eco ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ