Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ

Καλή Κυριακή!
 Και ως γνωστόν,η Κυριακή θέλει το γλυκό της! Και τι γλυκό!

 Τούρτα με Nutella!

Δεν θέλω να περιαυτολογήσω, αλλά το παντεσπάνι που έφτιαξα σήμερα, είναι αξεπέραστο!
Ξεκίνα να γράφεις υλικά και τρόπο παρασκευής :

Χρειάζομαι
150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
15 γραμμάρια κακάο σκόνη
70 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
105 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
175 γραμμάρια αυγά
175 γραμμάρια μαργαρίνη
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά τής σούπας γάλα εβαπορέ
1/2 λοβό βανίλιας

Σιρόπι
150 γραμμάρια νερό
150 γραμμάρια ζάχαρη
 5 γραμμάρια σκόνη κακάο
2 κουταλιές τής σούπας λικέρ ροδιού

1 συσκευασία Nutella

Διακόσμηση

2-3 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη για την καραμέλα
Λίγες σταγόνες λευκής σοκολάτας






Παρασκευή τής βάσης

Σε δύο αλουμινένια ταψάκια διαμέτρου 18 εκατοστών, τοποθετώ αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 ο C.
Αφού ζυγίζω όλα τα υλικά που πρέπει  να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, σ' ένα μπωλ κοσκινίζω 2 φορές,όλα τα στερεά υλικά.( Αλεύρι, ζάχαρες, κακάο, μπέικιν).
Τα τοποθετώ στον κάδο τού μίξερ,και προσθέτω τα αυγά,τα σποράκια τής βανίλιας, την μαργαρίνη κομμένη σε κύβους και το γάλα. Χτυπώ στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού είναι έτοιμο και η υφή του είναι αέρινη και κρεμώδης, το μοιράζω ισόποσα στα δύο ταψάκια και τα βάζω στο φούρνο για 30 λεπτά. Πώς καταλαβαίνω ότι είναι έτοιμο; Απλά, μετά το πέρας τής μισής ώρας, πιέζω την επιφάνεια κι αν επανέρχεται σημαίνει ότι είναι έτοιμο!
Βγάζω αμέσως από τα ταψάκια και τα αφήνω σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.
Όταν αυτά κρυώσουν,τα κόβω στη μέση έτσι ώστε να έχω 4 στρογγυλές επιφάνειες.

Παρασκευή σιροπιού

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζω το νερό με την ζάχαρη και το κακάο και βράζω για 2 λεπτά. (Ο χρόνος ξεκινά να μετρά από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός) . Κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω το λικέρ. Όταν κρυώσει, με ένα πινέλο σιροπιάζω τα παντεσπάνια.

Συναρμολόγηση

Παίρνω το πρώτο παντεσπάνι, και καλύπτω με μια στρώση Nutella. Σκεπάζω με το δεύτερο παντεσπάνι, και ξανά καλύπτω με την Nutella. Επαναλαμβάνω για όλα τα παντεσπάνια. Στο τέλος, καλύπτω και την εξωτερική επιφάνεια με την πραλίνα και διακοσμώ.

Διακόσμηση

Εγώ διακόσμησα την τούρτα με λίγα κομμάτια καραμέλας, τα οποία είναι πανεύκολο να φτιάξεις. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά ρίχνεις 2-3 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη κρυσταλλική και αφήνεις να λιώσει,ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει το γνωστό χρώμα, την ρίχνεις σε ένα ξύλο κοπής που έχεις βάλει αντικολλητικό χαρτί. Όταν κρυώσει, σπας την καραμέλα σε κομμάτια και διακοσμείς! Μόνο προσοχή, μην αφήσεις την καραμέλα στο τηγάνι να γίνει πολύ σκούρα, γιατί θα πικρίζει. Προσθέτεις και τις σταγόνες σοκολάτας κι έτοιμο το γλυκό τής Κυριακής!😊

Αυτά!
Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας αρέσει! Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
Μαρία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ...!

ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Diy eco ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ